PROZORI

Drvo

MATERIJAL:

RAM/KRILO: LAMELIRANO ČAMOVO ILI HRASTOVO DRVO.

STAKLO:

TERMOIZOLACIONO STAKLO d=4+16+4mm (FLOT) ILI NISKOEMISIONO TERMOIZOLACIONO STAKLO LOW-E,

K=1.1 W/(m2K).

ZAVRŠNA OBRADA:

EKOLOŠKIVODORAZREDIVI TRANSPARENTNIILI NETRANSPARENTNI PREMAZI.

Opširnije o prozorima drvo
Šta najviše utiče na izgled Vaše kuće? Svakako – prozori. Bez pravih prozora, kuća izgleda dosadno. Mi proizvodimo prozore od najboljih vrsta drveta, različitih oblika i veličina, jedno-stavne i složene, zakošene i zalučene, sa podelama u krilu i bez njih. Savremena oprema za proizvodnju, efikasna tehnološka organizacija, kombinacija zanatskih veština i savremenih tehničkih dostignuća, kao i dugogodišnje iskustvo uspešnog preduzeća, obezbeđuju visok kvalitet naših drvenih prozora.

Sigurnost, zaštita od buke i štednja energije su zahtevi koje savremeni prozor mora da ispuni. Prozor treba da funkcioniše besprekorno i da bude trajan. Svaki naš prozor je pažljivo proveren i kontrolisan, u svakoj fazi proizvodnje.

Drvo, naša osnovna sirovina, je proizvod prirode. Dobro izgleda, lepo se ponaša i dugo traje. Uslov je da se i mi, investitori, proizvođači, projektanti i graditelji, odnosimo prema drvetu kako ono to zaslužuje,

Visok kvalitet je uslov za dobru obradu drveta u besprekoran profil prozora. Obrađujemo samo probrane vrste drveta koje sami sušimo. Prirodne greške drveta isecamo, a zdrave lameie formiramo čvrstim zupčastim nastavcima. Slojevitim lepljenjem drvenih lamela dobijamo homogen profil postojenog oblika i dimenzija. Što je tvrđa vrsta drveta, to ono bolje podnosi vlagu i ultraijubičasto zračenje. Manje truli i tamni pa je bolja je sirovina za prozore i spoljašnja vrata.

Naš standardni profil vrhunske klase za okvir i krilo je od drvenih lamela debljine 68 mm, potpuno je definisan i vrhunski obrađen, zaobljenje ivica je 3 mm. Podešen je za dvostruki preklop na kome dvostruka zaptivka po celom obimu obezbeđuje kvalitetnu zaštitu od uticaja kiše i vetra. Od novih profila debljine 78 mm izrađujemo kvalitetniji, stabilniji prozor sa poboljšanom termičkom i zvučnom zaštitom. Dvostruko većim zaobljenjem profila po ivicama obezbeđujemo bolji kontinuitet zaštitnih premaza i eliminišemo slaba mesta na profilima.

Obradom obezbeđujemo da vidljiva struktura glatko obrađenog drveta stvara prirodnu i prijatnu atmosferu u unutrašnjim prostorima. Sa spoljašnje strane drvo mora da se posebno štiti i neguje. Optimalnu zaštltu od vremenskih uticaja postižemo višestrukom zaštitom izloženih površina, načelno u četiri osnovna ciklusa: Na početku se duboko u drvo nanosi impregnacija koja ga štiti od vlage i gljiva. U premaz za grundiranje dodajemo pigmente otporne na svetlost i vremenske uticaje koji štite drvo od štetnog ultraljubičastog zračenja. Predbojenjem štit mo posebno izložene delove prozora i popunjavamo pore drvenih profila. Na kraju nanosimo boju, lazurni premaz ili pokrivni vodorazredivi lak koji zaokružuje zaštitu drvenog prozora. Za bojenje koristimo ekološke lakove i lazure i imamo u vidu sledeća pravila: Ako primenjujemo lazurne premaze, najbolja zaštita se postiže srednje tamnim tonovima. Pokrivne boje svetlih i srednih tonova su dvostruko trajriije od lazura. Pokrivne boje tarnnih tonova ubrzavaju zagrevanje i propadanja dn/eta. Za crne i tamno sive tonove boje, ne dajemo garancije za prozore.

Intervali nege i obnove zaštitnih prernaza kojirna ćele višestruko produžiti trajnost Vašiti prozora, zavise od vrste drvela, izloženosti prozora vremenskim uticajima i od debljine i vrste premaza. (tablica)

Na spoju donje strane okvira I krila prozora postavljamo zaštitni aluminijumski profil koji sprečava prodor kiše kroz spojnicu i obezbeđuje oticanje viška vode koja se sliva niz prozor.

Štednja energije je opšte prihvaćen princlp izgradnje i sanacije objekata, ureduje se propisima, a na Vašim I našim prozorima pokazuje svoje prave vrednosti. Zapamtite: Najbolji i najefikasniji solarni uređaj je dobro postavljen, vešto smišljen i kvalitetno izrađen i ugrađen prozor. Tako je bilo od pamtiveka. Prostudirani do poslednjeg detalja, prilagođeni konkretnlm usiovima na Vašoj kući, zastakljeni po najsavremenijim tehnološkim rešenjima, naši prozori obezbeđuju da Sunce uđe u Vaš dom. Termički dobar prozor gubi malo toplote ka spolja, a propušta potrebnu Sunčeve energiju unutra. Za proračun koristimo dva pojma: toplotni gubltak kroz prozor (U), i toplotnl dobitak od Sunca kroz prozor (g), pažljivim konstruisanjem I kvalitetnom izradom, postižemo da U bude što manje, a g što veće. Pravi račun dobijate na kraju grejne sezone. Termo-izolaciono niskoemisiono staklo je naš standard, a ispunićemo i sve vaše dodatne potrebe i zahteve.

Drvo-Aluminijum

MATERIJAL:

RAM/KRILO: LAMELIRANO DRVO S/J, JASEN, HRAST ILI EGZOTA

STAKLO:

TERMOIZOLACIONO STAKLO d=4+12+4mm (FLOT) ILI NISKOEMISIONO TERMOIZOLACIONO STAKLO LOW-E, K=1.1 W/(m2K)

ZAVRŠNA OBRADA:

DRVENI PROFILI SU ZAVRŠNO OBRAĐENI EKOLOŠKIM VODORAZREDIVIM TRANSPARENTNIM ILI NETRANSPARENTNIM PREMAZIMA SOPLJNI ALUMINIJUMSKI PROFILI SU ZAVRŠNO PLASTIFICIRANI PO “RAL“ KARTI ILI ELOKSIRANI PO TON KARTI PROIZVOĐAČA

Opširnije o prozorima drvo-aluminijum

Imamo vrlo jednostavan oogovor, bez suvišnih „ako i ali“, na Vaše jasne potrebe i zahteve – proizvodimo lepe, funkcionalno besprekorne prozore koji se lako održavaju i dugo traju. Naše veliko iskustvo pokazuje da postavljene zahteve u potpunosti ispunja- vaju prozori sastavljeni od različitih materijala, tako da se optimalno koriste najbolje osobine svakog od njih.

Logičan i tehnički usavršen pravac razvoja savremenih drvenih prozora je prozor drvo – aluminijum. On objedinjuje estetski izgled i toplotu drveta okrenutog unutrašnjem prostoru i tehničke prednosti aluminijuma, kao spoljašnje zaštitne obloge. Razvili smo sistem u kome se, na izgled potpuno suprotstavljeni materijali, tehnički usklađuju do perfekcije: aluminijumska obloga se čvrstim držačima vezuje za drvo, na dovoljnom odstojanju za ventilaciju, a bez dodatnih naprezanja. Tako drvo može da diše, a aluminijumska obloga se, pri značajnim terriperaturnim promenama, nezavisno pomera.

Prozori drvo-aluminijum, pored tehničkih finesa stvaraju i nove vizuelne kvalitete: spoljašnja obloga od aluminijumskih profila čini da prozor izgleda jednostavno i elegantno, a pre svega trajno i zaštićeno. Precizni ugaoni spojevi obezbeđuju lepu i potpuno glatku površinu prozora sa spoljne strane koja čuva osnovne materijale i u agresivnim sredinama. Za unutrašnju stranu možete da odaberete brojne vrste mekog i tvrdog drveta u različitim tonovima, zavisno od oblikovanja i izgleda prostorija. Premazane lazurima ili bezbojnim lakom, struktira i boja prirodnog drveta će stvoriti prirodnu i toplu atmosferu u Vašem domu.

U svemu ostalom, ponašaće se bolje od najkvalitetnijih drvenih prozora. Siguran, sa poboljšanom zaštitom od buke, izvanredno termički izolovan, funkcionicaće besprekorno i trajno.

Aluminijum-Drvo

MATERIJAL:

RAM/KRILO: ALUMINIJUMSKI PROFILI SATERMOPREKIDOM I DRVENOM OBLOGOM OD HRASTA, JASENA, JAVORA ILI EGZOTA.

STAKLO:

TERMOIZOLACIONO STAKLO D= 4+12+4 mm (FLOT) ILI NISKOEMISIONO STAKLO Low-E, K=1,1 W/m2K

ZAVRŠNA OBRADA:

UNUTRAŠNJI DRVENI PROFILI SU ZAVRŠNO OBRAĐENI EKOLOŠKIM VODORAZREDIVIM TRANSPARENTNIM ILI NETRANSPARENTNIM PREMAZIMA

ALUMINIJUMSKI PROFILI SU ZAVRŠNO PLV\STIFICIRANI PO RAL KARTI ILI ELOKSIRANI PO TON KARTI PROIZVOĐAČA.

Opširnije o prozorima aluminijum-drvo

Estetsko i funkcionalno usavršavanje k\’alitetnih aluminijumskih prozora postižemo prozorima izuzetnih fizičkih svojstava, velike trajnosti i izvanrednog izgleda u kojima aluminijumski profil sa termo-prekidom predstavlja i obezbeđuje sve osnovne funkcije prozora, a tanki drveni profili posebne obrade, predstavljaju masku sa unutrašnje strane – ovo je rešenje koje traži najveća investiciona ulaganja. S razlogom.

Aluminijumski Profil

MATERIJAL:

RAM/KRILO: ALUMINIJUMSKI PROFILI SA TERMOPREKIDOM

STAKLO:

TERMOIZOLACIONO STAKLO D= 4+12+4 mm (FLOT) ILI NISKOEMISIONO STAKLO Low-E, K=1,1 W/m2K

ZAVRŠNA OBRADA:

ALUMINIJUMSKI PROFILI SU ZAVRŠNO PLV\STIFICIRANI PO RAL KARTI ILI ELOKSIRANI PO TON KARTI PROIZVOĐAČA.

Opširnije o prozorima aluminijum
Prema Vašim zahtevima i potrebama, a naročito za velike otvore i ekstremno nepovoljne spoljašnje uticaje, proizvodimo prozore i balkonska vrata od aluminijumskih profila. Koris-timo profile najboljih svetskih proiz’/ođača, projektovane i proverene do najsitnijih detalja, primenjujemo njihove metode i tehnička uputstva za proizvodnju i ugradnju prozora i postižemo traženi izgled i besprekorno i trajno funkcionisanje.

Prednosti primene prozora od aluminijumskih profila su naročito odlična mehanička čvrstoća i stabilnost profila i veza, tranost, jednostavno održavanje i mali troškovi održavanja, veliki izbor boja, oblika i veličira prozora. Profili koje korisimo su već površinski zaštićeni, anodnom eloksažom od svetlih do potpuno tamnih boja, ili zapečenom bojom u neograničenom broju tonova.

Oprema i alati za rezanje i spajanje, vođeni najsavremenijim račurarskim programima, uz veštinu, stručnost i iskustvo u proizvodnji, obezbeđuju potpunu preciznost izrade i proveren kvalitet svakog prozora. I najvažnije, uz tehničko savršenstvo, nudimo i izvanredan dizajn u vrhunskom spoju.

Profili sa termo prekidom su standardno rešenje koje Vam nudimo kao garanciju da će termičke karakteristike prozora uvek biti iznad propisanih vrednosti. Uz zaptivke za stakla i krila najnovijih generacija postižemo da konstrukcija prozora bude srazmerno male površine, da udeo stakla bude maksimalan, a da termička svojstva budu sve bolja.

Naši aluminijumski prozori, zahvaljujući kvalitetnim profilima i pažljivo odabranom okovu, u sebi objedinjuju komfor, sigurnost i jednostavno rukovanje sve do integracije u inteligentne sisteme upravljanja toplotnim režimom u Vašoj kući. Uz to i optimalna rešenja za tipove i način otvaranja koji će se uklopiti u Vaše želje i potrebe u prostoru, a svojim oblikom i izgle-dom u harmonično arhitektonsko rešenje.

Zahvaljujući izvanrednoj nosivosti profila i ukupne konstrukcije prozora, postižemo veličine otvora koje će zadovoljiti Vaše prohteve u pogledu otvorenosti ka spoljašnjem prostoru. Kombinaciic savrcmcnih tchnoloških rcšcnja u proizvodnji i izradi tcrmo-izolacionih pakcta za zastakljenje, koje koristimo, obezbeđuju da naš aluminijumski prozor bude hi-tech proiz-vod, u pravom smislu.

PROZORI

Drvo

MATERIJAL:

RAM/KRILO: LAMELIRANO ČAMOVO ILI HRASTOVO DRVO.

STAKLO:

TERMOIZOLACIONO STAKLO d=4+16+4mm (FLOT) ILI NISKOEMISIONO TERMOIZOLACIONO STAKLO LOW-E,

K=1.1 W/(m2K).

ZAVRŠNA OBRADA:

EKOLOŠKIVODORAZREDIVI TRANSPARENTNIILI NETRANSPARENTNI PREMAZI.

Opširnije o prozorima drvo
Šta najviše utiče na izgled Vaše kuće? Svakako – prozori. Bez pravih prozora, kuća izgleda dosadno. Mi proizvodimo prozore od najboljih vrsta drveta, različitih oblika i veličina, jedno-stavne i složene, zakošene i zalučene, sa podelama u krilu i bez njih. Savremena oprema za proizvodnju, efikasna tehnološka organizacija, kombinacija zanatskih veština i savremenih tehničkih dostignuća, kao i dugogodišnje iskustvo uspešnog preduzeća, obezbeđuju visok kvalitet naših drvenih prozora.

Sigurnost, zaštita od buke i štednja energije su zahtevi koje savremeni prozor mora da ispuni. Prozor treba da funkcioniše besprekorno i da bude trajan. Svaki naš prozor je pažljivo proveren i kontrolisan, u svakoj fazi proizvodnje.

Drvo, naša osnovna sirovina, je proizvod prirode. Dobro izgleda, lepo se ponaša i dugo traje. Uslov je da se i mi, investitori, proizvođači, projektanti i graditelji, odnosimo prema drvetu kako ono to zaslužuje,

Visok kvalitet je uslov za dobru obradu drveta u besprekoran profil prozora. Obrađujemo samo probrane vrste drveta koje sami sušimo. Prirodne greške drveta isecamo, a zdrave lameie formiramo čvrstim zupčastim nastavcima. Slojevitim lepljenjem drvenih lamela dobijamo homogen profil postojenog oblika i dimenzija. Što je tvrđa vrsta drveta, to ono bolje podnosi vlagu i ultraijubičasto zračenje. Manje truli i tamni pa je bolja je sirovina za prozore i spoljašnja vrata.

Naš standardni profil vrhunske klase za okvir i krilo je od drvenih lamela debljine 68 mm, potpuno je definisan i vrhunski obrađen, zaobljenje ivica je 3 mm. Podešen je za dvostruki preklop na kome dvostruka zaptivka po celom obimu obezbeđuje kvalitetnu zaštitu od uticaja kiše i vetra. Od novih profila debljine 78 mm izrađujemo kvalitetniji, stabilniji prozor sa poboljšanom termičkom i zvučnom zaštitom. Dvostruko većim zaobljenjem profila po ivicama obezbeđujemo bolji kontinuitet zaštitnih premaza i eliminišemo slaba mesta na profilima.

Obradom obezbeđujemo da vidljiva struktura glatko obrađenog drveta stvara prirodnu i prijatnu atmosferu u unutrašnjim prostorima. Sa spoljašnje strane drvo mora da se posebno štiti i neguje. Optimalnu zaštltu od vremenskih uticaja postižemo višestrukom zaštitom izloženih površina, načelno u četiri osnovna ciklusa: Na početku se duboko u drvo nanosi impregnacija koja ga štiti od vlage i gljiva. U premaz za grundiranje dodajemo pigmente otporne na svetlost i vremenske uticaje koji štite drvo od štetnog ultraljubičastog zračenja. Predbojenjem štit mo posebno izložene delove prozora i popunjavamo pore drvenih profila. Na kraju nanosimo boju, lazurni premaz ili pokrivni vodorazredivi lak koji zaokružuje zaštitu drvenog prozora. Za bojenje koristimo ekološke lakove i lazure i imamo u vidu sledeća pravila: Ako primenjujemo lazurne premaze, najbolja zaštita se postiže srednje tamnim tonovima. Pokrivne boje svetlih i srednih tonova su dvostruko trajriije od lazura. Pokrivne boje tarnnih tonova ubrzavaju zagrevanje i propadanja dn/eta. Za crne i tamno sive tonove boje, ne dajemo garancije za prozore.

Intervali nege i obnove zaštitnih prernaza kojirna ćele višestruko produžiti trajnost Vašiti prozora, zavise od vrste drvela, izloženosti prozora vremenskim uticajima i od debljine i vrste premaza. (tablica)

Na spoju donje strane okvira I krila prozora postavljamo zaštitni aluminijumski profil koji sprečava prodor kiše kroz spojnicu i obezbeđuje oticanje viška vode koja se sliva niz prozor.

Štednja energije je opšte prihvaćen princlp izgradnje i sanacije objekata, ureduje se propisima, a na Vašim I našim prozorima pokazuje svoje prave vrednosti. Zapamtite: Najbolji i najefikasniji solarni uređaj je dobro postavljen, vešto smišljen i kvalitetno izrađen i ugrađen prozor. Tako je bilo od pamtiveka. Prostudirani do poslednjeg detalja, prilagođeni konkretnlm usiovima na Vašoj kući, zastakljeni po najsavremenijim tehnološkim rešenjima, naši prozori obezbeđuju da Sunce uđe u Vaš dom. Termički dobar prozor gubi malo toplote ka spolja, a propušta potrebnu Sunčeve energiju unutra. Za proračun koristimo dva pojma: toplotni gubltak kroz prozor (U), i toplotnl dobitak od Sunca kroz prozor (g), pažljivim konstruisanjem I kvalitetnom izradom, postižemo da U bude što manje, a g što veće. Pravi račun dobijate na kraju grejne sezone. Termo-izolaciono niskoemisiono staklo je naš standard, a ispunićemo i sve vaše dodatne potrebe i zahteve.

Drvo-Aluminijum

MATERIJAL:

RAM/KRILO: LAMELIRANO DRVO S/J, JASEN, HRAST ILI EGZOTA

STAKLO:

TERMOIZOLACIONO STAKLO d=4+12+4mm (FLOT) ILI NISKOEMISIONO TERMOIZOLACIONO STAKLO LOW-E, K=1.1 W/(m2K)

ZAVRŠNA OBRADA:

DRVENI PROFILI SU ZAVRŠNO OBRAĐENI EKOLOŠKIM VODORAZREDIVIM TRANSPARENTNIM ILI NETRANSPARENTNIM PREMAZIMA SOPLJNI ALUMINIJUMSKI PROFILI SU ZAVRŠNO PLASTIFICIRANI PO “RAL“ KARTI ILI ELOKSIRANI PO TON KARTI PROIZVOĐAČA

Opširnije o prozorima drvo-aluminijum

Imamo vrlo jednostavan oogovor, bez suvišnih „ako i ali“, na Vaše jasne potrebe i zahteve – proizvodimo lepe, funkcionalno besprekorne prozore koji se lako održavaju i dugo traju. Naše veliko iskustvo pokazuje da postavljene zahteve u potpunosti ispunja- vaju prozori sastavljeni od različitih materijala, tako da se optimalno koriste najbolje osobine svakog od njih.

Logičan i tehnički usavršen pravac razvoja savremenih drvenih prozora je prozor drvo – aluminijum. On objedinjuje estetski izgled i toplotu drveta okrenutog unutrašnjem prostoru i tehničke prednosti aluminijuma, kao spoljašnje zaštitne obloge. Razvili smo sistem u kome se, na izgled potpuno suprotstavljeni materijali, tehnički usklađuju do perfekcije: aluminijumska obloga se čvrstim držačima vezuje za drvo, na dovoljnom odstojanju za ventilaciju, a bez dodatnih naprezanja. Tako drvo može da diše, a aluminijumska obloga se, pri značajnim terriperaturnim promenama, nezavisno pomera.

Prozori drvo-aluminijum, pored tehničkih finesa stvaraju i nove vizuelne kvalitete: spoljašnja obloga od aluminijumskih profila čini da prozor izgleda jednostavno i elegantno, a pre svega trajno i zaštićeno. Precizni ugaoni spojevi obezbeđuju lepu i potpuno glatku površinu prozora sa spoljne strane koja čuva osnovne materijale i u agresivnim sredinama. Za unutrašnju stranu možete da odaberete brojne vrste mekog i tvrdog drveta u različitim tonovima, zavisno od oblikovanja i izgleda prostorija. Premazane lazurima ili bezbojnim lakom, struktira i boja prirodnog drveta će stvoriti prirodnu i toplu atmosferu u Vašem domu.

U svemu ostalom, ponašaće se bolje od najkvalitetnijih drvenih prozora. Siguran, sa poboljšanom zaštitom od buke, izvanredno termički izolovan, funkcionicaće besprekorno i trajno.

Aluminijum-Drvo

MATERIJAL:

RAM/KRILO: ALUMINIJUMSKI PROFILI SATERMOPREKIDOM I DRVENOM OBLOGOM OD HRASTA, JASENA, JAVORA ILI EGZOTA.

STAKLO:

TERMOIZOLACIONO STAKLO D= 4+12+4 mm (FLOT) ILI NISKOEMISIONO STAKLO Low-E, K=1,1 W/m2K

ZAVRŠNA OBRADA:

UNUTRAŠNJI DRVENI PROFILI SU ZAVRŠNO OBRAĐENI EKOLOŠKIM VODORAZREDIVIM TRANSPARENTNIM ILI NETRANSPARENTNIM PREMAZIMA

ALUMINIJUMSKI PROFILI SU ZAVRŠNO PLV\STIFICIRANI PO RAL KARTI ILI ELOKSIRANI PO TON KARTI PROIZVOĐAČA.

Opširnije o prozorima aluminijum-drvo

Estetsko i funkcionalno usavršavanje k\’alitetnih aluminijumskih prozora postižemo prozorima izuzetnih fizičkih svojstava, velike trajnosti i izvanrednog izgleda u kojima aluminijumski profil sa termo-prekidom predstavlja i obezbeđuje sve osnovne funkcije prozora, a tanki drveni profili posebne obrade, predstavljaju masku sa unutrašnje strane – ovo je rešenje koje traži najveća investiciona ulaganja. S razlogom.

Aluminijumski Profil

MATERIJAL:

RAM/KRILO: ALUMINIJUMSKI PROFILI SA TERMOPREKIDOM

STAKLO:

TERMOIZOLACIONO STAKLO D= 4+12+4 mm (FLOT) ILI NISKOEMISIONO STAKLO Low-E, K=1,1 W/m2K

ZAVRŠNA OBRADA:

ALUMINIJUMSKI PROFILI SU ZAVRŠNO PLV\STIFICIRANI PO RAL KARTI ILI ELOKSIRANI PO TON KARTI PROIZVOĐAČA.

Opširnije o prozorima aluminijum
Prema Vašim zahtevima i potrebama, a naročito za velike otvore i ekstremno nepovoljne spoljašnje uticaje, proizvodimo prozore i balkonska vrata od aluminijumskih profila. Koris-timo profile najboljih svetskih proiz’/ođača, projektovane i proverene do najsitnijih detalja, primenjujemo njihove metode i tehnička uputstva za proizvodnju i ugradnju prozora i postižemo traženi izgled i besprekorno i trajno funkcionisanje.

Prednosti primene prozora od aluminijumskih profila su naročito odlična mehanička čvrstoća i stabilnost profila i veza, tranost, jednostavno održavanje i mali troškovi održavanja, veliki izbor boja, oblika i veličira prozora. Profili koje korisimo su već površinski zaštićeni, anodnom eloksažom od svetlih do potpuno tamnih boja, ili zapečenom bojom u neograničenom broju tonova.

Oprema i alati za rezanje i spajanje, vođeni najsavremenijim račurarskim programima, uz veštinu, stručnost i iskustvo u proizvodnji, obezbeđuju potpunu preciznost izrade i proveren kvalitet svakog prozora. I najvažnije, uz tehničko savršenstvo, nudimo i izvanredan dizajn u vrhunskom spoju.

Profili sa termo prekidom su standardno rešenje koje Vam nudimo kao garanciju da će termičke karakteristike prozora uvek biti iznad propisanih vrednosti. Uz zaptivke za stakla i krila najnovijih generacija postižemo da konstrukcija prozora bude srazmerno male površine, da udeo stakla bude maksimalan, a da termička svojstva budu sve bolja.

Naši aluminijumski prozori, zahvaljujući kvalitetnim profilima i pažljivo odabranom okovu, u sebi objedinjuju komfor, sigurnost i jednostavno rukovanje sve do integracije u inteligentne sisteme upravljanja toplotnim režimom u Vašoj kući. Uz to i optimalna rešenja za tipove i način otvaranja koji će se uklopiti u Vaše želje i potrebe u prostoru, a svojim oblikom i izgle-dom u harmonično arhitektonsko rešenje.

Zahvaljujući izvanrednoj nosivosti profila i ukupne konstrukcije prozora, postižemo veličine otvora koje će zadovoljiti Vaše prohteve u pogledu otvorenosti ka spoljašnjem prostoru. Kombinaciic savrcmcnih tchnoloških rcšcnja u proizvodnji i izradi tcrmo-izolacionih pakcta za zastakljenje, koje koristimo, obezbeđuju da naš aluminijumski prozor bude hi-tech proiz-vod, u pravom smislu.

PROZORI

Drvo

Drvo-Aluminijum

MATERIJAL:

RAM/KRILO: LAMELIRANO ČAMOVO ILI HRASTOVO DRVO.

STAKLO:

TERMOIZOLACIONO STAKLO d=4+16+4mm (FLOT) ILI NISKOEMISIONO TERMOIZOLACIONO STAKLO LOW-E,

K=1.1 W/(m2K).

ZAVRŠNA OBRADA:

EKOLOŠKIVODORAZREDIVI TRANSPARENTNIILI NETRANSPARENTNI PREMAZI.

MATERIJAL:

RAM/KRILO: LAMELIRANO DRVO S/J, JASEN, HRAST ILI EGZOTA

STAKLO:

TERMOIZOLACIONO STAKLO d=4+12+4mm (FLOT) ILI NISKOEMISIONO TERMOIZOLACIONO STAKLO LOW-E, K=1.1 W/(m2K)

ZAVRŠNA OBRADA:

DRVENI PROFILI SU ZAVRŠNO OBRAĐENI EKOLOŠKIM VODORAZREDIVIM TRANSPARENTNIM ILI NETRANSPARENTNIM PREMAZIMA SOPLJNI ALUMINIJUMSKI PROFILI SU ZAVRŠNO PLASTIFICIRANI PO “RAL“ KARTI ILI ELOKSIRANI PO TON KARTI PROIZVOĐAČA

Opširnije o prozorima drvo
Šta najviše utiče na izgled Vaše kuće? Svakako – prozori. Bez pravih prozora, kuća izgleda dosadno. Mi proizvodimo prozore od najboljih vrsta drveta, različitih oblika i veličina, jedno-stavne i složene, zakošene i zalučene, sa podelama u krilu i bez njih. Savremena oprema za proizvodnju, efikasna tehnološka organizacija, kombinacija zanatskih veština i savremenih tehničkih dostignuća, kao i dugogodišnje iskustvo uspešnog preduzeća, obezbeđuju visok kvalitet naših drvenih prozora.

Sigurnost, zaštita od buke i štednja energije su zahtevi koje savremeni prozor mora da ispuni. Prozor treba da funkcioniše besprekorno i da bude trajan. Svaki naš prozor je pažljivo proveren i kontrolisan, u svakoj fazi proizvodnje.

Drvo, naša osnovna sirovina, je proizvod prirode. Dobro izgleda, lepo se ponaša i dugo traje. Uslov je da se i mi, investitori, proizvođači, projektanti i graditelji, odnosimo prema drvetu kako ono to zaslužuje,

Visok kvalitet je uslov za dobru obradu drveta u besprekoran profil prozora. Obrađujemo samo probrane vrste drveta koje sami sušimo. Prirodne greške drveta isecamo, a zdrave lameie formiramo čvrstim zupčastim nastavcima. Slojevitim lepljenjem drvenih lamela dobijamo homogen profil postojenog oblika i dimenzija. Što je tvrđa vrsta drveta, to ono bolje podnosi vlagu i ultraijubičasto zračenje. Manje truli i tamni pa je bolja je sirovina za prozore i spoljašnja vrata.

Naš standardni profil vrhunske klase za okvir i krilo je od drvenih lamela debljine 68 mm, potpuno je definisan i vrhunski obrađen, zaobljenje ivica je 3 mm. Podešen je za dvostruki preklop na kome dvostruka zaptivka po celom obimu obezbeđuje kvalitetnu zaštitu od uticaja kiše i vetra. Od novih profila debljine 78 mm izrađujemo kvalitetniji, stabilniji prozor sa poboljšanom termičkom i zvučnom zaštitom. Dvostruko većim zaobljenjem profila po ivicama obezbeđujemo bolji kontinuitet zaštitnih premaza i eliminišemo slaba mesta na profilima.

Obradom obezbeđujemo da vidljiva struktura glatko obrađenog drveta stvara prirodnu i prijatnu atmosferu u unutrašnjim prostorima. Sa spoljašnje strane drvo mora da se posebno štiti i neguje. Optimalnu zaštltu od vremenskih uticaja postižemo višestrukom zaštitom izloženih površina, načelno u četiri osnovna ciklusa: Na početku se duboko u drvo nanosi impregnacija koja ga štiti od vlage i gljiva. U premaz za grundiranje dodajemo pigmente otporne na svetlost i vremenske uticaje koji štite drvo od štetnog ultraljubičastog zračenja. Predbojenjem štit mo posebno izložene delove prozora i popunjavamo pore drvenih profila. Na kraju nanosimo boju, lazurni premaz ili pokrivni vodorazredivi lak koji zaokružuje zaštitu drvenog prozora. Za bojenje koristimo ekološke lakove i lazure i imamo u vidu sledeća pravila: Ako primenjujemo lazurne premaze, najbolja zaštita se postiže srednje tamnim tonovima. Pokrivne boje svetlih i srednih tonova su dvostruko trajriije od lazura. Pokrivne boje tarnnih tonova ubrzavaju zagrevanje i propadanja dn/eta. Za crne i tamno sive tonove boje, ne dajemo garancije za prozore.

Intervali nege i obnove zaštitnih prernaza kojirna ćele višestruko produžiti trajnost Vašiti prozora, zavise od vrste drvela, izloženosti prozora vremenskim uticajima i od debljine i vrste premaza. (tablica)

Na spoju donje strane okvira I krila prozora postavljamo zaštitni aluminijumski profil koji sprečava prodor kiše kroz spojnicu i obezbeđuje oticanje viška vode koja se sliva niz prozor.

Štednja energije je opšte prihvaćen princlp izgradnje i sanacije objekata, ureduje se propisima, a na Vašim I našim prozorima pokazuje svoje prave vrednosti. Zapamtite: Najbolji i najefikasniji solarni uređaj je dobro postavljen, vešto smišljen i kvalitetno izrađen i ugrađen prozor. Tako je bilo od pamtiveka. Prostudirani do poslednjeg detalja, prilagođeni konkretnlm usiovima na Vašoj kući, zastakljeni po najsavremenijim tehnološkim rešenjima, naši prozori obezbeđuju da Sunce uđe u Vaš dom. Termički dobar prozor gubi malo toplote ka spolja, a propušta potrebnu Sunčeve energiju unutra. Za proračun koristimo dva pojma: toplotni gubltak kroz prozor (U), i toplotnl dobitak od Sunca kroz prozor (g), pažljivim konstruisanjem I kvalitetnom izradom, postižemo da U bude što manje, a g što veće. Pravi račun dobijate na kraju grejne sezone. Termo-izolaciono niskoemisiono staklo je naš standard, a ispunićemo i sve vaše dodatne potrebe i zahteve.

Opširnije o prozorima drvo-aluminijum

Imamo vrlo jednostavan oogovor, bez suvišnih „ako i ali“, na Vaše jasne potrebe i zahteve – proizvodimo lepe, funkcionalno besprekorne prozore koji se lako održavaju i dugo traju. Naše veliko iskustvo pokazuje da postavljene zahteve u potpunosti ispunja- vaju prozori sastavljeni od različitih materijala, tako da se optimalno koriste najbolje osobine svakog od njih.

Logičan i tehnički usavršen pravac razvoja savremenih drvenih prozora je prozor drvo – aluminijum. On objedinjuje estetski izgled i toplotu drveta okrenutog unutrašnjem prostoru i tehničke prednosti aluminijuma, kao spoljašnje zaštitne obloge. Razvili smo sistem u kome se, na izgled potpuno suprotstavljeni materijali, tehnički usklađuju do perfekcije: aluminijumska obloga se čvrstim držačima vezuje za drvo, na dovoljnom odstojanju za ventilaciju, a bez dodatnih naprezanja. Tako drvo može da diše, a aluminijumska obloga se, pri značajnim terriperaturnim promenama, nezavisno pomera.

Prozori drvo-aluminijum, pored tehničkih finesa stvaraju i nove vizuelne kvalitete: spoljašnja obloga od aluminijumskih profila čini da prozor izgleda jednostavno i elegantno, a pre svega trajno i zaštićeno. Precizni ugaoni spojevi obezbeđuju lepu i potpuno glatku površinu prozora sa spoljne strane koja čuva osnovne materijale i u agresivnim sredinama. Za unutrašnju stranu možete da odaberete brojne vrste mekog i tvrdog drveta u različitim tonovima, zavisno od oblikovanja i izgleda prostorija. Premazane lazurima ili bezbojnim lakom, struktira i boja prirodnog drveta će stvoriti prirodnu i toplu atmosferu u Vašem domu.

U svemu ostalom, ponašaće se bolje od najkvalitetnijih drvenih prozora. Siguran, sa poboljšanom zaštitom od buke, izvanredno termički izolovan, funkcionicaće besprekorno i trajno.

Aluminijum-Drvo

Aluminijumski Profil

MATERIJAL:

RAM/KRILO: ALUMINIJUMSKI PROFILI SATERMOPREKIDOM I DRVENOM OBLOGOM OD HRASTA, JASENA, JAVORA ILI EGZOTA.

STAKLO:

TERMOIZOLACIONO STAKLO D= 4+12+4 mm (FLOT) ILI NISKOEMISIONO STAKLO Low-E, K=1,1 W/m2K

ZAVRŠNA OBRADA:

UNUTRAŠNJI DRVENI PROFILI SU ZAVRŠNO OBRAĐENI EKOLOŠKIM VODORAZREDIVIM TRANSPARENTNIM ILI NETRANSPARENTNIM PREMAZIMA

ALUMINIJUMSKI PROFILI SU ZAVRŠNO PLV\STIFICIRANI PO RAL KARTI ILI ELOKSIRANI PO TON KARTI PROIZVOĐAČA.

MATERIJAL:

RAM/KRILO: ALUMINIJUMSKI PROFILI SA TERMOPREKIDOM

STAKLO:

TERMOIZOLACIONO STAKLO D= 4+12+4 mm (FLOT) ILI NISKOEMISIONO STAKLO Low-E, K=1,1 W/m2K

ZAVRŠNA OBRADA:

ALUMINIJUMSKI PROFILI SU ZAVRŠNO PLV\STIFICIRANI PO RAL KARTI ILI ELOKSIRANI PO TON KARTI PROIZVOĐAČA.

Opširnije o prozorima aluminijum-drvo

Estetsko i funkcionalno usavršavanje k\’alitetnih aluminijumskih prozora postižemo prozorima izuzetnih fizičkih svojstava, velike trajnosti i izvanrednog izgleda u kojima aluminijumski profil sa termo-prekidom predstavlja i obezbeđuje sve osnovne funkcije prozora, a tanki drveni profili posebne obrade, predstavljaju masku sa unutrašnje strane – ovo je rešenje koje traži najveća investiciona ulaganja. S razlogom.

Opširnije o prozorima aluminijum
Prema Vašim zahtevima i potrebama, a naročito za velike otvore i ekstremno nepovoljne spoljašnje uticaje, proizvodimo prozore i balkonska vrata od aluminijumskih profila. Koris-timo profile najboljih svetskih proiz’/ođača, projektovane i proverene do najsitnijih detalja, primenjujemo njihove metode i tehnička uputstva za proizvodnju i ugradnju prozora i postižemo traženi izgled i besprekorno i trajno funkcionisanje.

Prednosti primene prozora od aluminijumskih profila su naročito odlična mehanička čvrstoća i stabilnost profila i veza, tranost, jednostavno održavanje i mali troškovi održavanja, veliki izbor boja, oblika i veličira prozora. Profili koje korisimo su već površinski zaštićeni, anodnom eloksažom od svetlih do potpuno tamnih boja, ili zapečenom bojom u neograničenom broju tonova.

Oprema i alati za rezanje i spajanje, vođeni najsavremenijim račurarskim programima, uz veštinu, stručnost i iskustvo u proizvodnji, obezbeđuju potpunu preciznost izrade i proveren kvalitet svakog prozora. I najvažnije, uz tehničko savršenstvo, nudimo i izvanredan dizajn u vrhunskom spoju.

Profili sa termo prekidom su standardno rešenje koje Vam nudimo kao garanciju da će termičke karakteristike prozora uvek biti iznad propisanih vrednosti. Uz zaptivke za stakla i krila najnovijih generacija postižemo da konstrukcija prozora bude srazmerno male površine, da udeo stakla bude maksimalan, a da termička svojstva budu sve bolja.

Naši aluminijumski prozori, zahvaljujući kvalitetnim profilima i pažljivo odabranom okovu, u sebi objedinjuju komfor, sigurnost i jednostavno rukovanje sve do integracije u inteligentne sisteme upravljanja toplotnim režimom u Vašoj kući. Uz to i optimalna rešenja za tipove i način otvaranja koji će se uklopiti u Vaše želje i potrebe u prostoru, a svojim oblikom i izgle-dom u harmonično arhitektonsko rešenje.

Zahvaljujući izvanrednoj nosivosti profila i ukupne konstrukcije prozora, postižemo veličine otvora koje će zadovoljiti Vaše prohteve u pogledu otvorenosti ka spoljašnjem prostoru. Kombinaciic savrcmcnih tchnoloških rcšcnja u proizvodnji i izradi tcrmo-izolacionih pakcta za zastakljenje, koje koristimo, obezbeđuju da naš aluminijumski prozor bude hi-tech proiz-vod, u pravom smislu.